tisdag 19 maj 2009

Gammal medeltida bön att ta till i kristider

Life can either be accepted or changed. If it is not accepted, it must be changed. If it cannot be changed, then it must be accepted. Skönt citat jag snodde från en fb-vän.
Eller så kör man på den lite mer kristna:
Gud giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Now that's deep!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eller som jag hörde en tjej på pendeln till Södertälje säga: "Gillar du inte yxan i huvet måste du ta bort den, kan du inte ta bort den är det lika bra att pynta den med guld och färska blommor"

Vilket fantastiskt klokt budskap..!
Nu jäklar ska det sättas igång att accepteras och förändras :-)

Och så tycker jag på riktigt det är underbart att alla religioners gudar och kloka personer i historien verkar deltagit på samma toppmöte och snackat ihop sig om vad som är klokt och bra och dåligt och sånt... nästan så man kan känna att det är nån ensam som ligger bakom allt sammans.. bidibidibidi.. Coelho? Det känns iaf bra att alla religioner ändå verkar ha en gemensam målbild liksom.. synd att det inte verkar så på nyheterna... //E

Anonym sa...

LÄGG AV!!! Vilket grymt citat! Hahaha och det är ju bokat att hon är assyr/syrian också... på pendeln till Södertälje... hoho :D

Vad gjorde du på pendeln till Sööötälje fresten??
/K

Anonym sa...

Hahaha Coelho :) ja han är mycket bra må jag säga.
7K